(Logo) NEXT! Verktyget för Tid, Arbetsorder och Projekt i Bygg och Entreprenadbranschen. Av byggare för byggare.

Vardagen för ME-företagaren

ME har drygt 3700 medlemsföretag, allt från enmansföretagaren till stora bolag som omsätter hundratals miljoner kronor.

Trots detta är situationen väldigt lika ute på företagen och sannolikt känner du som ME-medlem igen den här verkligheten:

  • Det ligger ofta drivor av följesedlar och leverantörsfakturor och väntar på ditt skrivbord.
  • Det är stressigt att alltid ligga efter med fakturering.
  • Du har inte alltid koll på ekonomin vilket oroar dig med jämna mellanrum.
  • Du är osäker på om allt verkligen kommer med till fakturaunderlaget. Det finns helt enkelt inte tid att ha koll på allt.
  • På egna entreprenader skulle du vilja ha bättre koll på ÄTA-jobben och gärna hålla beställaren löpande uppdaterad om läget. Då vet du att du får betalt i slutet.
  • Under säsongen går det både kvällar och helger till pappersarbetet.

NEXT ger dig en helt annan vardag

Med en affärslogik hämtad från NCC, och en mobil applikation som medger daglig återrapportering av maskintid, arbetstid, material och dagbok får du en helt annan arbetssituation och en helt annan kontroll på verksamheten. Att följesedlar och fakturor kommer in digitalt betyder daglig kontroll på ekonomin och en möjlighet att fakturera "när du vill", samtidigt som det administrativa pappersarbetet minskar dramatiskt. 

Klarar våra gubbar verkligen av det här?

Alla verkar överens om att mobil återrapportering är framtidens melodi. Det stora frågetecknet är snarare hur fort förändringen kommer att ske, och om vi kan få våra chaufförer och maskinister att rapportera via telefon eller surfplatta istället för på en pappersföljesedel. 

Vi på Nordiska Entreprenadsystem har genom åren hjälpt hundratals branschkollegor att komma över tröskeln. Att påstå att det alltid går som en dans vore att ljuga, men på ett ME-företag har vi faktiskt aldrig(!) misslyckats med att gå i mål. Den viktigaste pusselbiten är din egen motivation - får vi bara förtroendet så har vi all kompetens som behövs för att hjälpa dig utveckla företaget!

  ME InköpVisma Integration PartnerexcitecFortnox   Briljant