(Logo) NEXT! Verktyget för Tid, Arbetsorder och Projekt i Bygg och Entreprenadbranschen. Av byggare för byggare.

Om Nordiska Entreprenadsystem

Nordiska Entreprenadsystem är ett bolag med lång erfarenhet av verksamhetssystem inom bygg-, entreprenad- och servicebranschen. Med produkten NEXT erbjuder vi ett skräddarsytt verksamhetssystem där produktionen står i centrum.

Vårt ursprung inom NCC-koncernen kombinerat med personalens gemensamma branscherfarenhet på nästan 150 år borgar för att vi vet vad vi gör och varför. Detta kommer dig som kund till godo både i införandet och användandet av produkten. 

AnställdaAnders Jacobson

Anders Jacobson
Roll: Affärsutvecklare och försäljningsansvarig. Huvudägare i Nordiska Entreprenadsystem.
Utbildning: Civilingenjör, industriell ekonomi

Branscherfarenhet: 26 års erfarenhet bl a som verksamhets- och affärsutvecklare inom bygg/entreprenad. Startade 1990 som anställd på NCC. Från 1994 utveckling av affärs- och verksamhetssystem för bygg/entreprenad som egenföretagare och konsult. Anders har arbetat med stora koncerner, medelstora företag och fåmansbolag som exempelvis NCC, Vägverket, Skanska, Peab, Tekniska Verken, Vasallen, Lunds Energi, Q-gruppen m fl. Sedan 2008 har hans fokus legat på mobilitet i affärs- och verksamhetssystem.

Kuriosa
: Anders är en av företagets äventyrare. Utanför arbetet trivs han som allra bäst i skidbacken, helst off-pist "steep and deep!"

Gunilla ÅbergGunilla Åberg
Roll: Styrelseordförande. Delägare i Nordiska Entreprenadsystem
Utbildning: Civilekonom

Branscherfarenhet27 års erfarenhet från företagsledning, affärsutveckling, organisationsutveckling och styrelsearbete. Gunilla har erfarenhet från flertal branscher, främst IT & telekom inom TeliaSonera koncernen. Sedan 2010 driver hon egen verksamhet och arbetar med entreprenörsbolag och tillväxtbolag, dels som affärscoach på LEAD företagsinkubator, men är också engagerad i styrelser och som delägare i ett antal bolag.

Kuriosa
: Gunilla ser till att vi höjer blicken och är vårt bollplank på bolagets spännande resa. Att resa gillar Gunilla även privat, helst då med båt i skärgården eller med bil till södra Frankrike. 

 

NES 171013 0090

Lotten Tholander
Roll: VD och verksamhetsutvecklare. Delägare i Nordiska Entreprenadsystem.
Utbildning: Fil. kandidat i Systemvetenskap

Branscherfarenhet: 15 år inom IT, 9 års erfarenhet av verksamhetsutveckling, projektledning och utbildning inom bygg/entreprenad. Lotten har arbetat med stora koncerner, medelstora företag och fåmansbolag. Exempelvis NCC, Skanska, Vägverket Produktion, Vasallen, Empower m fl.

Kuriosa
: Lotten är bland de envisaste i teamet. Hon svingar golfklubban i nästan alla väder och ger sig sällan, trots att hon spelar hellre än bra! 

 

Oskar HjertstedtOskar Hjertstedt 
Roll: Säljare, verksamhetsutvecklare och marknadsansvarig. Delägare i Nordiska Entreprenadsystem.
Utbildning: Ekonomi, juridik, statistik och statskunskap.

Branscherfarenhet: 17 år inom sälj och marknad, bl a som VD och marknadsansvarig på Uteliv i Linköping och Norrköping. Oskar har arbetat 9 år som verksamhets- och affärsutvecklare inom bygg/entreprenad.

Kuriosa
: Oskar tillhör företagets äventyrare! Som tidigare inbiten skidåkare och klättrare siktade han alltid högt – eller lågt! Som småbarnsförälder befinner han sig dock oftare på marknivå numera.

 

Nils NordenjackNils Nordenjack 
Roll: Säljare. Delägare i Nordiska Entreprenadsystem.
Utbildning: Handel och administration

Branscherfarenhet: 12 år av försäljning, varav 6 år är inom IT med inriktning mot affärssystem, fakturahantering och bygg/entreprenad. Nils har även praktisk erfarenhet som byggare, då han arbetat en period på ett mindre byggföretag.

Kuriosa
: Nils är en kille i ständig rörelse! Med sin energi höjer han stämningen på kontoret, renoverar sommarstället i skärgården, diskuterar affärsnyttan med presumtiva kunder, eller förflyttar sig mellan sina favoritplatser. Inte sällan ett par eller flera av dessa samtidigt!

 

Adam NordenjackAdam Nordenjack 
Roll: Säljare
Utbildning: Grafisk design och försäljning

Branscherfarenhet: 6 år av försäljning

Kuriosa
: En kille med passion för tävling, trivs bäst med sin dödande raka forehand i squashburen eller med att sätta innebandybollen i krysset!

 

Andreas BerggrenAndreas Berggren
Roll: Projektledare, projektstöd och support. Delägare i Nordiska Entreprenadsystem.
Utbildning: Högskoleingenjör i Byggnadsteknik

Branscherfarenhet: 21 års erfarenhet inom bygg/entreprenad. Andreas har arbetat med projekt- och affärssystem inom bygg/entreprenad till NCC, Telge Energi m fl. Andreas kan NEXT mobila del på sina fem fingrar, som ansvarig för att bygga den första mobila versionen. Andreas har idag huvudansvar för supporten, parallellt med att han hjälper till med utbildningar, främst i Byggservice-flödet.

Kuriosa: Andreas är den ödmjuka i teamet som alltid hjälper till där det behövs! Privat gillar han att gå utanför allfarvägarna, att göra saker på sitt eget sätt. Som lördagsnöjen finns till exempel ett drygt maraton längs Östgötaleden och 1,4 mils löpning i form av 100 varv runt silon i Linghem!

 

Magnus NilssonMagnus Nilsson
Roll: Tekniskt ansvarig, systemutvecklare och IT-arkitekt. Delägare i Nordiska Entreprenadsystem.
Utbildning: Civilingenjör i datateknik

Branscherfarenhet: 20 år inom IT, 8 år inom bygg/entreprenad. Magnus har arbetat med projekt- arbetsorder- och affärssystem inom bygg/entreprenad till Q-gruppen, Peab, Tekniska Verken i Linköping m fl. Han är väl insatt i våra kunders dagliga verksamhet, under ett par år arbetade han själv som hantverkare och har även suttit hos bygg/entreprenadkunder och utvecklat IT-lösningar. Magnus har en snudd på unik kombination av både djup verksamhets- och teknisk kompetens. Hos Nordiska Entreprenadsystem är han tekniskt ansvarig för hela produktgruppen NEXT.  

Kuriosa: Magnus tillför teamet stabilitet och ser till att vi inte svävar iväg åt fel håll. Utanför arbetet är han en av många online-spelare du kan möta på nätet. Men lika gärna kan du möta honom i simbassängen eller farandes fram på inlines!

Anders BörtemarkAnders Börtemark
Roll: Systemutvecklare och IT-arkitekt. Delägare i Nordiska Entreprenadsystem.
Utbildning: Fil. kandidat i Systemvetenskap

Branscherfarenhet: 18 år inom IT, 16 år som systemutvecklare och IT-arkitekt inom bygg/entreprenad. Anders har arbetat med projekt- och affärssystem inom bygg/entreprenad till bl a NCC, Skanska, Svevia och Trafikverket och är sannolikt en av rikets kunnigaste IT-arkitekter och utvecklare inom verksamhetsområdet beläggning/asfalt. Hos Nordiska Entreprenadsystem har Anders huvudansvar för produkterna NEXT e-Invoice, NEXT Mobile och NEXT Portal.

Kuriosa: Anders ser ofta ett steg längre, det ofta inte så uppenbara. Han är också teamets byggare i ordets rätta bemärkelse, han ritar och bygger våra system och finsnickerier både på hemmaplan och på kontoret!

 

Tanja SalbergTanja Salberg
Roll: Systemutvecklare. Delägare i Nordiska Entreprenadsystem.
Utbildning: Tekn. kandidat i Informationsteknologi

Branscherfarenhet: 16 år inom IT, 12 år som systemutvecklare med projekt- och affärssystem inom bygg/entreprenad bland annat till NCC, Skanska, Vägverket m fl. Hos Nordiska Entreprenadsystem har Tanja huvudansvar för att koordinera utvecklingsaktiviteter samt för integrationer mellan NEXT och kringliggande ekonomi- och lönesystem.

Kuriosa: Tanja kanske är vår största lagspelare med stort intresse av sport i allmänhet och actionsport i synnerhet. Hon är en stor målgörare i damfotbollens division 1, hon stod själv för 7 mål i matchen mot Huskvarna sommaren 2014!
 


Carolin ThorénCarolin Thorén
Roll: Systemutvecklare

Utbildning: Systemvetenskap

Branscherfarenhet: 17 år inom IT. Carolin har gedigen erfarenhet inom bank-, telekom- och försvarsindustrin. Hennes främsta egenskaper är hennes förmåga att i grunden sätta sig in i, förstå och därefter omvandla kundbehov till användbara lösningar. Hon ger aldrig upp förrän hon har nått kärnan i det som är nyttan för kunden. Carolin drivs av ett stort engagemang både för kunderna och för den interna systemutvecklingen. Hon initierar och driver gärna kontinuerliga förbättringar av våra arbetssätt och metoder.

Kuriosa: Carolin har lätt för att ”snöa in” framför datorn i systemutvecklingens problemlösning! Som inbiten hästtjej, uppvuxen i stallet med träning och tävling från det hon var liten, balanserar hon dock arbetslivet med den stora portion energi hästsporten ger henne.

 

Karin AhlbergKarin Ahlberg
Roll: Systemutvecklare

Utbildning: Civilingenjör teknisk fysik och elektroteknik

Branscherfarenhet: 9 års erfarenhet som systemutvecklare samt ytterligare drygt 8 år även i rollerna support, implementationer, integration, förvaltningsledare, projektledare. Karins styrka som utvecklare ligger i hennes stora vilja och förmåga att skaffa sig förståelse av kundens verksamhet samt bygga bästa möjliga lösning. 

Kuriosa: Karin är en naturälskare, vars bästa tid på året är sensommaren när det finns bär och svamp att samla. Hon har full koll på talgoxen och kråkans läten och jobbar på att lära sig fler fågelsånger!  

 

HelenaHelena Lönnborg

Roll: Supportansvarig och administratör

Utbildning: Ekonomi & projektledning, marknadsföring & organisation

Branscherfarenhet: 16 år inom ABB, YIT och Caverion som systemförvaltare, löneadministratör, administratör, projektledare och chef för lönekontor. Deltagit i en rad systemskiften samt implementationer och daglig support/utbildning.

Kuriosa: En aktiv och golfande småbarnsmamma som gärna har tyngden på dalskidan!  

 

AndreasS

Andreas Samuelsson

Roll: Projektledare

Utbildning: Ekonomi

Branscherfarenhet: Andreas har 3 års erfarenhet av ekonomi och redovisning från både offentliga sektorn och privat inom tillverkningsindustrin. Andreas har sedan tidigare utbildat inom ekonomi-, tidredovisning- och stödsystem. Andreas har också agerat användarstöd inom ekonomi och system i verksamheter med 8000 användare.

Kuriosa: Andreas simmar, spelar squash och går “all in” för att komma ner i hcp i golfen!

 


MagnusMagnus Lord

Roll:  Ekonomichef, produktägare och verksamhetsutvecklare

Utbildning:  Civilekonom redovisning &revision, IT och marknadsföring
 
Branscherfarenhet:  Magnus har arbetat som ekonomichef och controller i olika företag och branscher. Han har också arbetat som projektledare för utvecklingsprojekt kring ekonomi och projektstyrning. Magnus har även arbetat med implementation av nya ekonomisystem och projektuppföljningssystem där integration mellan olika programvaror ofta varit en viktig del.  

Kuriosa: Magnus är allätaren när det kommer till träning. Han gymmar på luncherna och susar gärna iväg på sin mountainbike och snowboard på fritiden, samtidigt som han tar hand om hus och fritidshus. 

 

NES 171013 0116Eric Lindberg

Roll:  Projektledare, projektstöd och support

Utbildning:  Systemvetenskap
 
Branscherfarenhet:  Jobbat på smidesverkstad, redovisningsbyrå, som IT-tekniker på Ericsson och även supporterfarenhet från andra bolag.

Kuriosa: Eric reser gärna till varmare breddgrader, gymmar dagligen och bygger om sin bostad lika ofta.

 

 

NES 171013 0074Karin Brissman

Roll:  Projektstöd och support

Utbildning:  Gymnasieutbildning samt flertalet vidareutbildningar på arbetsplatsen inom bl a ekonomi, support arbetsmiljöarbete mm
 
Branscherfarenhet:  Mångårig erfarenhet av support inom ekonomi- och systemfrågor och implementationer på bl a Kriminalvården samt Svea Ekonomi AB.

Kuriosa: Karin är inte sällan bokad minst ett halvår framåt i den privata kalendern för umgänge med vänner, familj och resor. Hon skulle gärna ta upp den gamla rugbykarriären igen men avvaktar de första småbarnsåren. Karin kan samtliga landskapsdjur och blommor, har kunnat i alla fall.. men testa henne gärna om du ringer vår support! 

 

NES 171013 0032Kristian Eng

Roll:  Ansvarig kundprojekt och projektledare

Utbildning:  Bygg & fastighetsekonomi vid Halmstad Högskola
 
Branscherfarenhet: Tidigare arbetat 8 år som bolagsekonom i olika fastighetsportföljer, men också varit delaktig vid implementationen av ekonomisystem och likviditetsuppföljningssystem.

Kuriosa: När Kristian inte jagar innebandybollen försöker han sitta still och jaga i skogen istället. Inte nog med det, han simmar också! 

 

NES 171013 0007Pierre Lindbom

Roll:  Säljare och projektledare

Utbildning:  Ekonomi, projektledning och IT-samordning
 
Branscherfarenhet: Pierre har 18 års erfarenhet från IT-branschen i roller som affärsutvecklare, projektledare , utbildare, IT-ansvarig och egen företagare. Han har tidigare jobbat med Visma och Pyramid i rollerna som säljare och projektledare.

Kuriosa: Om det vore en tävling i att samla på prylar så ligger småbarnspappan Pierre långt fram. Ett brinnande intresse för teknik och moderna lösningar är en bra sammanfattning på hans intressen. Pierre har dessutom avverkat tre Vasalopp (fler kommer) och tar självklart cykeln till jobbet varje dag. ME InköpVisma Integration PartnerexcitecFortnox   Briljant